Információk & Körömviselési tanácsok - Diko Nails

Diko Nails
Diko Nails
Tartalomhoz ugrás

Információk & Körömviselési tanácsok

Információk
Műköröm
A műköröm egy manapság rendkívül népszerű, esztétikus "divatcikk".
A körömdíszítés divatja az ókorig vezethető vissza, források igazolják a kínai, az egyiptomi, a görög és a római körömdíszítéseket. A szép, esztétikus és díszített köröm a jólét és az egészség szimbóluma. A XX. század elejétől folyamatosan jelentek meg az új anyagok a köröm erősítésére és díszítésére. A nagy áttörést a fogászatban használt polimer anyagok használata hozta meg.
Fred Slack fogorvosnak tulajdonítják a felfedezést, miszerint 1954-ben a munka közben megsérült körmét a rendelőjében lévő anyagokkal javította meg. A sikeres művelet hatására elkezdett kísérletezni az anyagokkal és Tom testvérével céget is alapítottak Patti Nails néven. Az anyaggal mások is folytattak kísérleteket, így született meg az 1970-es években a két komponensű akril, amely folyadékból (liquid) és porból (powder) áll. A polimerizációs folyamat a két anyag összevegyítésével indul be és nagyon rövid idő alatt képez sima, nagyon szép fényű kemény, de mégis rugalmas felületet. Magyarországon nem az akril szót használják erre a technikára, hanem a porcelánt.
A másik nagy népszerűségnek örvendő műkörömépítőanyag a zselé, amelyben fény hatására indul el a polimerizáció.
A legújabb fejlesztés a polygél vagy acrygél, amely a porcelánhoz hasonló módon formázható, viszont fény hatására szilárdul meg, ezzel ötvözve a két fő alapanyag technikailag előnyös tulajdonságait.
A műköröm nem károsítja a természetes körmöt. A megfelelő előkészítés nélkül nem tapad tartósan és alatta gomba vagy alga képződhet, ami tönkre teheti a saját körmeinket.

Körömtrendek
Aktuális trend
Egyszerű köröm ötletek
A minőségi alapanyag a siker kulcsa!

A legjobb és legkiválóbb minőségű alapanyagokból,
és a legmodernebb technológiával dolgozom


KÖRÖMVISELÉSI TANÁCSOK

  • Az első fontos javaslat, hogy úgy érkezz hozzám, hogy a kezed nincs bekrémezve és a körmöd körül sincs beolajozva a bőröd. Ha mégis így érkezel, akkor nagyobb eséllyel lesznek a körmös alapanyagoknak tapadási problémái, emellett a felkent alapanyag elkezd csúszkálni a körmödön. Az elkészült köröm tartóssága és szépsége is múlik azon, hogy ezt a fontos szabályt betartod-e.

  • Azért, hogy sokáig tartósak és fényesek maradjanak a körmeid, van pár szabály amit be kell tartanod. Bár a gél-lakk és a műköröm is erősít, de minden behatásnak azért nem tud ellenállni. Szinte minden műköröm-alapanyag oldódik bizonyos vegyszerekben, ezért takarításhoz, minden esetben hordj kesztyűt! A legkritikusabb vegyszerek az alkohol-, aceton- és klórtartalmú vegyületek, például az ablaktisztító folyadékok, zsíroldók, fertőtlenítők.

  • A tartósság mellett, a körmök fénye is fontos szempont, mely akkor tompul, ha bizonyos vegyszerek megmarják vagy megkarcolják a köröm felületét. Mosogatószivacs, fémszivacs, súrolókrém mind-mind dörzsölik a köröm tetejét is, ami mattíthatja a felületet.

  • A gél-lakkozott körmök hosszát ne reszeld! Ha a körmök élzárását lereszeled, akkor bizony felválhat és lepattanhat a körmödről a gél-lakk.

  • Bármilyen körmöt is készíttetsz nálam, biztos lehetsz benne, hogy az valamennyivel erősíteni is fogja a körmeidet, ámde mégsem annyira erős, hogy bármit kibírjon.
Danka Attiláné Ildikó
8060 Mór
Mikes kelemen utca 7
Tel +36 20 3 105 105
E maill: ildiko@dikonails.hu
©2019 dikonails® · Minden jog fenntartva.
A weboldalon található összes szöveg és kép részben vagy egészben történő felhasználása
a szerző engedélye nélkül tilos.
Danka Attila
Vissza a tartalomhoz